El ForensicLab a UPF.Ràdio

La ràdio de la Universitat Pompeu Fabra dedica una secció monogràfica de quatre programes a la Lingüística Forense. El passat 30 d’octubre les investigadores del ForensicLab, Montse Marquina i Sheila Queralt, van ser entrevistades per explicar què és la lingüística forense i parlar sobre l’anàlisi del llenguatge judicial.

En el segon programa d’aquest monogràfic s’ha entrevistat al Dr. Jordi Cicres, director del ForensicLab, per explicar la tasca dels lingüistes forenses en el camp de la fonètica. S’han tractat tres grans àmbits d’actuació: la identificació de veu, la transcripció de gravacions i l’autentificació de gravacions.

En el tercer programa dedicat a la detecció del plagi s’ha entrevistat a la Dra. Núria Gavaldà i la investigadora Montse Marquina. En aquest programa s’ha parlat dels tipus de plagi més comuns i del protocol a seguir davant d’un cas.

En l’últim programa, dedicat a l’atribució d’autoria de textos escrits, UPF.ràdio ha entrevistat a la Dra. Núria Gavaldà i Sheila Queralt. En aquest programa s’ha tractat sobre el concepte d’autoria, les análisis que es poden dur a terme i tot el relatiu al procés judicial en un cas d’atribució o determinació d’autoria.

Els àudios estan disponibles a:  http://www.upf.edu/upfradio/programes/2013/linguisticaforense/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s