Qui som

El Laboratori de Lingüística Forense ( ForensicLab ) va ser creat l’any 2003 dins l’Institut Universitari de Lingüística Aplicada (IULA), un institut de recerca de la Universitat Pompeu Fabra. La seva fundadora i directora fins el 2013 va ser la Dra. Maria Teresa Turell, catedràtica de llengua anglesa a la Universitat Pompeu Fabra i pionera en lingüística forense a Espanya. Al 2013 va prendre el relleu de la direcció del laboratori el Dr. Jordi Cicres, doctor en Lingüística Aplicada i expert en lingüística forense. Al 2017 es va produir la seva clausura i els investigadors van fundar de forma privada el Laboratori SQ-Lingüistas Forenses per poder continuar el seu compromís amb la disciplina.

El ForensicLab va ser el primer laboratori dedicat especialment a la recerca, activitats formatives i pràctica judicial en lingüística forense que es va crear a Espanya, i un dels pocs laboratoris en lingüística forense que existeixen al món. Va promoure acadèmicament el Màster en Lingüística Forense (IDEC-IULA, Universitat Pompeu Fabra), un dels pocs màsters al món, que tractava globalment tots els àmbits d’actuació de la lingüística forense.

Tots els lingüistes forenses del ForensicLab van realitzar tesis doctorals en àrees d’especialització dins la Lingüística Forense i participaven activament en projectes de recerca competitius i activitats formatives i de difusió centrats en aquesta disciplina. A més a més, des de la seva fundació, el ForensicLab va participar en desenes de casos judicials en tots els àmbits d’aplicació de la lingüística forense. Els investigadors del ForensicLab també són membres de les dues principals associacions de lingüística forense: la International Association of Forensic Phonetics and Acoustics (IAFPA), i la International Association of Forensic Linguists (IAFL).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s